SMS-lån

SMS-lån (även kallat mikrolån) är något som blivit väldigt populärt bara de senaste månaderna. Vem har inte lockats av reklam där man via ett SMS kan få ett lån på några tusen kronor direkt och pengarna finns på kontot några minuter senare? Tiden är förbi då det krävdes krångliga ansökningshandlingar och långa samtal för att låna pengar.

Fördelen med ett SMS-lån är först och främst enkelheten. Det krävs endast ett eller ett par SMS (beroende på långivarens tjänst) för att skicka in sin ansökan. En annan fördel är att det går väldigt snabbt att få pengarna insatta på kontot. Är man ute på shoppingrunda och saknar några tusen så går det alltså snabbt att åtgärda. Oftast finns pengarna på ditt konto redan inom en kvart!

Naturligtvis finns det också nackdelar med SMS-lån, eller mobillån som det också kallas. Just eftersom det är så snabbt och enkelt kan det vara lätt att missbruka detta när man exempelvis är på krogen och gärna bjuder vännerna på en runda. Ett spelberoende kan också innebära en stor frestelse då det är enkelt att fylla på potten med mer pengar än man egentligen har. Var därför försiktig och tänk efter ordentligt innan du tar ett lån.

Ett SMS-lån är anpassat för små behov och gäller oftast upp till några tusen kronor. Är man i behov av en större summa pengar får man alltså använda mer traditionella kanaler som Internetlån eller banklån.

En annan fördel med SMS-lån är att de oftast är räntefria. Man slipper alltså krångliga ränteberäkningar där man inte är säker på vad lånet kostar i slutändan. Istället betalar man oftast en fast avgift.

Följande långivare rekommenderas för sms-lån:

SMS-lån, telefonlån och internetlån. Ansök före kl 13 och ha pengarna redan på eftermiddagen. Läs mer »

Topplista - Långivare


Låna pengar från någon du litar på! Var med och rösta du också »

Våra besökare rekommenderar:

1.Freedom FinanceLäs mer »
2.ICA BankenLäs mer »
3.Marginalen BankLäs mer »
4.SEBLäs mer »
5.MonettiLäs mer »
6.LendoLäs mer »
7.4SparLäs mer »