Lån utan säkerhet

Att få ett lån utan säkerhet hos en bank eller annan långivare har traditionellt sett varit väldigt svårt, men till mångas glädje blir detta allt lättare få och dessutom till rimliga kostnader!

När man pratar om säkerhet för ett privatlån syftar man på att man får lämna en form av garanti till långivaren som motsvarar lånets värde. Köper man exempelvis en bostad lämnar man oftast bostaden som säkerhet för lånet. Skulle man av olika anledningar inte har möjlighet att betala av lånet enligt plan kan långivaren ta säkerheten i besittning vilket kan innebära att man då får lämna ifrån sig sin bostad eller vad man nu lämnat som säkerhet.

Om man av olika skäl inte kan eller vill uppfylla kravet ovan så är man dock inte helt utelämnad. Man har då några olika valmöjligheter.

Många långivare erbjuder lån utan säkerhet mot att man utser en borgenär. En borgenär är en fysisk person som genom att godkänna detta står som betalningsansvarig på lånet i de fall låntagaren inte har möjlighet att betala räntor och amorteringar enligt plan.

Det har också blivit allt vanligare med så kallade blancolån. För ett blancolån krävs varken säkerhet eller borgenär men kostnaden i form av räntor blir också ofta högre eftersom långivaren tar en större risk. Blancolån klassas därför sällan som särskilt billiga lån. Ofta kräver de också att man inte har några betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Följande långivare rekommenderas för lån utan säkerhet:

Oberoende låneförmedlare som hittar det bästa lånet och de bäsa villkoren för just dig. Läs mer »
Låna upp till 350 000 kr utan säkerhet och utan avgifter. Ansök via internet och få svar direkt. Läs mer »
Snabbt besked och inga dolda avgifter. Även för dig som har betalningsanmärkningar. Läs mer »

Topplista - Långivare


Låna pengar från någon du litar på! Var med och rösta du också »

Våra besökare rekommenderar:

1.Freedom FinanceLäs mer »
2.ICA BankenLäs mer »
3.Marginalen BankLäs mer »
4.SEBLäs mer »
5.MonettiLäs mer »
6.LendoLäs mer »
7.4SparLäs mer »