Banklån

Ett banklån är kanske det första man tänker på när det är dags att låna pengar. Det finns dock en rad olika alternativ att välja mellan beroende på vad man ska låna till och hur den privata ekonomin ser ut.

Ett banklån har oftast något lägre ränta än andra varianter som t.ex. telefonlån. Nackdelen kan dock vara att man måste ha en säkerhet för sina lån. Lånar man pengar till en bostad så sätts automatiskt bostaden som säkerhet så om man mot förmodan inte har möjlighet att betala av sina bolån på utsatt tid så har banken rätt att överta bostaden. Det finns också andra lösningar där föräldrar, vänner eller liknande kan gå in i borgen för ett lån och därmed garantera att ta över lånen om låntagaren inte skulle ha möjlighet att betala.

Om man bestämt sig för att ta ett banklån så går banken först igenom den privata ekonomin och bedömer om lånet skall godkännas. Har man en ansträngd ekonomi, betalningsanmärkningar eller liknande kan det vara svårt att få lånet godkänt. Har man en normalt ordnad ekonomi är det dock oftast inga problem. När man sedan fått bankens godkännande sitter man ner tillsammans och gör upp en betalningsplan för hur och när betalning av räntor och amortering skall göras.

För billån och liknande kan man ofta välja på två olika typer av banklån; annuitetslån och amorteringslån. Ett annuitetslån innebär att du betalar samma summa varje månad (ränta + amortering). Allt eftersom räntekostnaden för lånet sjunker så går en större del till amortering. Om man istället väljer ett amorteringslån så varierar summan månad för månad. Man amorterar då en fast summa varje månad, men allt eftersom lånet minskar så minskar även räntekostnaden och således även den totala månadsbetalningen.

Följande långivare rekommenderas för banklån:

Oberoende låneförmedlare som hittar det bästa lånet och de bäsa villkoren för just dig. Läs mer »
Låna upp till 350 000 kr utan säkerhet och utan avgifter. Ansök via internet och få svar direkt. Läs mer »
Snabbt besked och inga dolda avgifter. Även för dig som har betalningsanmärkningar. Läs mer »

Topplista - Långivare


Låna pengar från någon du litar på! Var med och rösta du också »

Våra besökare rekommenderar:

1.Freedom FinanceLäs mer »
2.ICA BankenLäs mer »
3.Marginalen BankLäs mer »
4.SEBLäs mer »
5.MonettiLäs mer »
6.LendoLäs mer »
7.4SparLäs mer »