Kreditkort

Med ett kreditkort betalar du i affärer på samma sätt som med ett vanligt betalkort, ex VISA eller Mastercard. Den stora skillnaden är att när du betalar med kreditkort så dras inte pengarna direkt utan istället får du i efterhand en faktura, oftast en gång per månad. Med fakturan följer en tydlig sammanställning över dina inköp under perioden.

Sammanställningen gör att du snabbt och enkelt får kontroll på dina utgifter. Du ser direkt vad du har lagt pengar på under perioden och kan utifrån detta göra en tydlig budget. Är det något du lägger för mycket pengar på? Är det någon post du kan öka?

Många kreditkort erbjuder idag en räntefri betalningsperiod vilket innebär att du inte betalar någon ränta, trots att du faktiskt lånar pengar från det att köpet görs till dess att fakturan ska betalas. Många tycker därför att kreditkort är ett väldigt smidigt sätt att låna pengar av sig själv om något oförutsätt inträffar. Det finns ju tillfällen då man är tvungen att göra ett inköp trots att månadens pengar inte räcker till. Man kan då använda sitt kreditkort för köpet och sedan betala med nästa måndaslön.

Det är dock viktigt att tänka sig för med ett kreditkort - köp inte för mer än du klarar av att betala tillbaka med din vanliga inkomst. Det är lätt att fastna i fällan att handla mer än man behöver och sedan stå där med tom plånbok när fakturan ska betalas.

Följande långivare rekommenderas för kreditkort:

Kreditkortet som ger bonus på alla inköp samt förmåner som reseförsäkring och avbeställningsskydd. Läs mer »

Topplista - Långivare


Låna pengar från någon du litar på! Var med och rösta du också »

Våra besökare rekommenderar:

1.Freedom FinanceLäs mer »
2.ICA BankenLäs mer »
3.Marginalen BankLäs mer »
4.SEBLäs mer »
5.MonettiLäs mer »
6.LendoLäs mer »
7.4SparLäs mer »