Billiga lån - myt eller verklighet?

Billiga lån är något som lockar många och av förklarliga skäl finns många aktörer som utger sig för att erbjuda just detta. En sökning i sökmotorn Google på frasen billiga lån resulterar i nästan 600 000 träffar! Finns det verkligen så många seriösa aktörer som erbjuder billiga lån?

Svaret är naturligtvis nej. Många av dessa är lycksökare som lockar till sig kunder på falska grunder. Hur ska man då kunna skilja på ett billigt och ett dyrt lån?

Det första man tittar på är naturligtvis räntan. Men räntan säger långt ifrån hela sanningen. Det viktiga är att ta reda på vilka andra avgifter som tillkommer. Ofta tillkommer uppläggningsavgifter, och ibland även årsavgifter och faktureringsavgifter. För att kunna göra en jämförelse mellan olika lån pratar man därför om "effektiv ränta". Den effektiva räntan innefattar samtliga avgifter och är sedan omräknad till årsränta. Genom att jämföra den effektiva räntan kan man lättare hitta billiga lån - lån som är billiga på riktigt!

Lån som ger snabba pengar klassas sällan som ett billigt lån. Är kostnaden viktig bör man fundera på ett traditionellt banklån. På senare år har det också blivit vanligt att försäkringsbolag och större matvarukedjor erbjuder billiga lån och detta kan ofta vara ett förmånligt alternativ att utvärdera för den som ska låna pengar.

Följande långivare rekommenderas för billiga lån:

Oberoende låneförmedlare som hittar det bästa lånet och de bäsa villkoren för just dig. Läs mer »
Låna upp till 350 000 kr utan säkerhet och utan avgifter. Ansök via internet och få svar direkt. Läs mer »
Snabbt besked och inga dolda avgifter. Även för dig som har betalningsanmärkningar. Läs mer »

Topplista - Långivare


Låna pengar från någon du litar på! Var med och rösta du också »

Våra besökare rekommenderar:

1.Freedom FinanceLäs mer »
2.ICA BankenLäs mer »
3.Marginalen BankLäs mer »
4.SEBLäs mer »
5.MonettiLäs mer »
6.LendoLäs mer »
7.4SparLäs mer »